Oldalak

2013. június 6., csütörtök

Bejegyzések A.A. naplójából - 30. The story of Scarlett

Large
– Scarlett többször megpróbálta megölni magát. Persze, ennek voltak előzményei is. Öt évesen nevelőszülőkhöz került. A biológiai szülei meghaltak egy tűzben. Scarlett is megégett, de még ki tudták menteni a tűzoltók.
A nevelőszülei megtettek érte mindent, de Scarlett végül a javítóban kötött ki alig tizenkét évesen. Elindult a lejtőn lefelé, és kétségesnek tűnt, hogy bárki megállíthatja, mielőtt börtönben kötne ki.
Egy valaki mégis megpróbálta. Quince. Scarlett férje. Úgy értem, akkoriban még nem volt a férje… Quince pszichológus. És festő.
Amikor Scarlett először szedett be halálos mennyiségű tablettát, épp betöltötte a tizenhetet. Ideje nagy részét akkoriban kétes hírű szórakozóhelyeken töltötte. Gyakran drogozott, az iskolát kerülte, és már háromszor kellett kihozni az őrsről szabálysértésért. Az javítóintézet igazgatója elvonóra küldte. Két nappal később Scarlett a kórházban feküdt. Kimosták a gyomrát.
Ezután beutalták egy idegklinikára nyolc hetes kezelésre.
Itt találkozott először Quince-szel. Ő akkor már három éve dolgozott az egyetem mellett kisegítőként a klinikán.
– És aztán? – pillantok fel egy színes festékpaca tanulmányozásából. Noah a körénk gyűltekre néz. Páran kíváncsian közelebb ültek hozzánk, de nem is lepődöm meg, hisz Noah nem halkítja le magát, Scarlett élete pedig felér egy mozifilmmel. Akad a nézők közt fiatal, idősebb, félmeztelen és öltönyös. Néhányan másik szobákból érkeztek, mások már az elejétől fogva figyelemmel kísérik a történetet.
Olyan az egész, mintha egy terápiás beszélgetésen vennénk részt. Már egészen megszoktam a hiányos öltözeteket.
– Scarlett megpróbált megszökni az intézetből. Quince vitte vissza, amiért egy időre ellenséggé vált Scarlett szemében.
Végül három hét alatt tiszta lett, kiderült, hogy nem is annyira drog-, inkább lelki problémákkal álltak szemben. De Scarlett nem akart megnyílni a mellé kirendelt orvosnak, így Quince vette át az esetét. Immár személyes okokból. Nem is kellett több Scarlettnek. Azonnal volt kit okolnia élete tragédiáiért. Majdnem másfél hónapos panaszáradat, és szidalmazások után visszatért az a lány, aki öt évesen elveszni látszott a lángok közt.
De túl sok volt neki. Mielőtt elhagyhatta volna a klinikát, ellopott egy kést, és újra megpróbálta megölni magát. Azt mondta, józanul, ébren, egyszerre túl sok elfecsérelt év nehezedett rá.
Quince látogatta, befogadta, és egy évre rá végül eljegyezte. Egy sajátos módszerrel élesztette újra a lelkét. A testfestés a legtöbb törzsnél az erő, a gondolatok, érzések kivetülése volt. Scarlett ugyanezzel a módszerrel megtanult túllépni önmagán, elfeledni a múltat, és összekapcsolódni egy másik emberrel szavak nélkül, a színeken és képeken keresztül.
– És most itt van, húsz évesen, gyógyultan, férjes asszonyként, és megosztaná ezt mindenkivel.
A tömeg egyszerre rebben szét Scarlett hangjára, mint egy ijedt pillangóraj. A lány csak a fejét rázva mosolyog.
– Örülnék, ha nem lopnád el a vendégeim figyelmét, szépfiú!
– Csak egyét szerettem volna – kacsint Noah a lányra. Az nevetve továbbáll, és beleveszik a sűrűsödő műfüstbe. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése