Oldalak

2012. július 24., kedd

Bejegyzések A.A. naplójából - 8



22:31

Rossz szájízzel ébredek. Nem mostam fogat a hányásom óta, jut eszembe.
Horkolás. Tehát Tea visszaért azóta. Az üzenete is eltűnt az éjjeliszekrényemről. Remélem, nem bántottam meg.
Az otthon folyosója mindig huzatos. Meg sem érzem, míg átfutok a szemben lévő fürdőszobába, amin legalább harminc lány osztozik. Kísérteties holdfény világítja meg valamennyire a mosdók sorát. Találomra megállok egynél, nem érdekel kinek a fogkeféjével, csak hadd súroljam már le ezt a rothadás szagot magamról. Köpök, majd jól kiöblítem a szám. Végre enyhül az íz.
A tükörből egy elkínzott arc bámul vissza rám, a haja csimbókokban lóg. Forgatom rá a szemem. Visszateszem a fogkefét a helyére, gondolatban megköszönöm, és remélem nem hagytam rajta hozzám vezető nyomokat.
A zuhanyzók látványa szomorú. Összegyűjtött, letört csempék a koszos peremen. Rozsdás csövek, málló plafon. Langyos víz folyik, akármerre tekerem a csapokat. Megfelel. A hajamra locsolom, bár sampon nincs nálam. Közben az jut eszembe, milyen jó lenne sírni. Nem úgy, mint délután, mikor a fájdalom követelőzött, hanem megkönnyebbülten. Nem megy. Lemosom magamról az orvosi rendelő szagát, az ágyam kellemes orgonaillatát. A padlóra dobott ruhakupacra bámulok, miközben különböző betegségek neve ötlik fel bennem.
Mikor újra a szobám ajtaja előtt állok, megállok egy pillanatra, hogy hallgassam a csendet. Különös. Oldalra pillantok, és majdnem felsikoltok. Egy ember körvonalait világítja meg a hold a folyosó végi ablaknál. Ijesztő. Nem szól, és én sem érzek késztetést az ismerkedésre. Zakatoló szívvel csapom magamra a szobaajtót. Nekitámaszkodom, könyörögöm magamban egy kulcsért.
Percekig tart, mire a szívem visszatér a megszokott ritmusához. Ekkor merül fel bennem először a lehetőség. Lehet, hogy hamarosan meghalok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése