Oldalak

2012. augusztus 1., szerda

Bejegyzések A.A. naplójából - 10




12:34

Dr. Rider elküldött egy órával később. Megkukultam. Májsorvadásról, rákról papolt. Tudom, hogy csak rám akar ijeszteni, de arra nem számítottam, hogy ez sikerül is neki.
Az udvaron ülök, eszemben sincs visszamenni az otthon közvetlen szomszédságába épült iskolába, miután az öltözőket zárva találom.
Ez a hely a második legnyugodtabb a szekrényem után. Legalábbis tanítási időben. Hideg van, rajtam meg csak rövid ujjú. Eltereli a gondolataimat. Körbenézek az udvaron. Szürke, szögletes, rideg és régi. Az embernek önkéntelenül is azok a túlzó, regényes leírások jutnak eszébe az árvaházakról. Talán nem is annyira túlzóak. Bár nincsenek nádpálcával fenyítő nevelők, büntetőszobák, vannak kellemetlen lakótársak, verekedések, önsanyargatás. Itt mindenki azt érzi, nem kell senkinek. Mert ez az igazság.
Huszonegy éves korunkig ez egy börtön. Aztán a legtöbben egy lebujban végzik. A szerencsésebbek egy belvárosi gyorsétteremben.
És ez a különösen rémisztő ebben a helyben. Itt nem áldozik senki. Egyszerűen nem léteznek álmok.
Belerúgok egy kavicsba, ami csikorogva ellenkezik. Erre hasonlít a mi életünk is. Hiába rugdosnak el minket a célig, mi már döntöttünk. Nem élünk az élet lehetőségével. Mert úgy hisszük, nem létezik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése