Oldalak

2012. augusztus 16., csütörtök

Bejegyzések A.A. naplójából -12


Tumblr_m2dvx1did01qjfmbxo1_500_large


13:32

Nem érdekel. Legalábbis nem annyira, hogy ezen járjon az eszem egész nap, mondom magamnak, de hát az órák unalmasak, a tanárok úgyszintén. Egyedül néhány diák viselkedése tűnik furcsának a két nappal ezelőttihez képest. Például az előttem ülő Fogas, vagy eredeti nevén Valerie méreget tágra nyílt szemekkel, mintha ezelőtt még sosem látott volna. Felvonom a szemöldököm, de nem veszi a lapot. Nagyot sóhajtok, mikor végre megszólal a csengő, de nem úszom meg.
– Hogy vagy? – intézi hozzám kérdését Fogas életében először. Az elnevezését nem túl meglepő módon elálló fogai miatt kapta. Nem túl kedves becenév, de itt nehéz megsérteni a másikat.
– Megvagyok.
Indulnék, de elém lép.
– Bocsi… hogy tudod, hisztiztem, mikor megláttalak. De olyan szörnyű színed volt… - hebeg, miközben egy hajtincse végét tépkedi.
– Nem gond. – Kikerülöm, és lehajtott fejjel megyek ki, nehogy még valaki nekiálljon kérdezősködni.
A folyósón a szokásos tömegnyomor fogad, amitől mindig gombóc kúszik a torkomba. Elnézek az öltözők irányába, de tudom, hogy most foglaltak. Alig várom, hogy befejeződjön a nap. Főleg, hogy Zent eddig nem láttam sehol sem.
 Egy figyelmetlen diák leönt kávéval. Elnézést sem kér.
A lánymosdó nyomorúságos látványt nyújt. Akárcsak a tükörképem. Már majdnem elsírom magam, mikor egy lánycsapat nyomakodik be az ajtón. Szőkék és csak úgy repdesnek. Biztosan nem az árvaház lakói. Nem ritkaságok, járnak ide külsősök.
Az egyikük jól megnéz.
– Te vagy Audrey?
Csodálom, hogy a hatalmas kócomtól a fejem tetején még egyáltalán észrevesz.
– Miért?
– Ezt neked küldi… valami… srác. Nem tudom a nevét. – Ezzel a kezembe nyom egy borítékot, és már el is felejtené, hogy létezem…
– Mi van benne? – kérdezem.
– Honnan tudjam? Itt állt az ajtó előtt, és megkért, hogy adjam oda, ha itt vagy. Ennyi.
– Mit ajánlott érte? – Nyilvánvalóan nem tetszik neki a kérdésem, mert sértődötten felhúzza az ajkait. Így úgy néz ki, mint egy dacos kacsa, de ezt nem említem meg.
– Semmit, ha tudni akarod. Csak dögös – vigyorodik el. – Ennyi elég.
Zen? – dobban nagyot a szívem. Talán mégsem szökött el…
– Na, nem nyitod ki? – toporog még mindig előttem a kacsa.
Megfordulok, és a következő órámra sietek. A levelet a táskám mélyére süllyesztem. Valamiért sértettnek érzem magam. Miért is kéne ilyen elavult módszerekkel kapcsolatba lépni velem? Talán szégyell velem mutatkozni az a valaki?
A folyósón nincs ott Zen, de senki más sem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése